Η ιστορία μας

Η καταγωγή μας είναι από τη Θεσσαλονίκη. Ένα ιστορικά πολυπολιτισμικό λιμάνι, πολύβουο και πολύπλευρο, με ενδιαφέρουσα γαστρονομία που αντανακλά το πέρασμα πολλών και διαφορετικών εθνικοτήτων από τις κουζίνες του.

Μέσα σε αυτή την πόλη γεννημένοι και μεγαλωμένοι, μάθαμε να εκτιμούμε το ιδιαίτερο, το μοναδικό, το αλλιώτικο. Αυτή η έμφυτη ανησυχία που κυριαρχεί στις κουζίνες των σπιτιών μας στάθηκε η αφορμή για την ιδέα της Petits Grecs.

Όλα ξεκίνησαν από μία γυναίκα που αγάπησε τα ελληνικά κεράσματα, τις μικρές αυτές αλμυρές και γλυκές λιχουδιές που συντρόφευαν την κάθε μέρα της, τις γιορτές της, τις επισκέψεις των δικών της σε φιλικά σπίτια. Αποφάσισε, βασισμένη σε παλιές, παραδοσιακές συνταγές, να φτιάξει τις δικές της, ευφάνταστες, και μέσα από αυτές να κάνει την ελληνική, σπιτική αρτοζαχαροπλαστική γνωστή σε όλο τον κόσμο.

 

 

Μετά από ταξίδια πολλών χρόνων σε όλη την Ελλάδα και έπειτα από πολλούς πειραματισμούς, κατάφερε να δημιουργήσει την πρώτη σειρά κερασμάτων της PETITS GRECS το 2014. Με τη βοήθεια μίας μικρής, αλλά προσηλωμένης στο όραμά της ομάδας ανθρώπων, η οποία πλαισιώθηκε στην πορεία από καταξιωμένους Έλληνες chefs και pastry chefs, συνεχίζει έκτοτε να δημιουργεί νέες γεύσεις και να εμπλουτίζει αδιάκοπα τη γκάμα των Petits Grecs.

Κάθε συνταγή κουβαλάει μέσα της και μία περιοχή της Ελλάδας. Βασισμένη σε μία επιλεγμένη ντόπια συνταγή, η ομάδα της Petits Grecs αναλαμβάνει να δημιουργήσει, νέες, δικές της συνταγές οι οποίες θα εκπροσωπούν επάξια τον τόπο καταγωγής τους. Και με περηφάνια τις προσφέρει σε όλους εσάς, όπως θα έκανε κάθε καλή οικοδέσποινα.

 

 

Kourabies, rosedes, koulouraki, biskota, almyra, tou koutaliou, melomakarona …

 

 Όλα από 100% φυσικά συστατικά, γευστικά και θρεπτικά, αντιπροσωπευτικές αλμυρές και γλυκές δημιουργίες της Ελλάδας του σήμερα.

 

Τα μικρά, ελληνικά μας κεράσματα. Έτσι γεννήθηκε και το όνομά μας.

PETITS GRECS
Finest Greek Treats

 

x